Bubuk urolithin

Cofftek ngagaduhan kamampuan produksi masal sareng pasokan urolithin a, urolithin b sareng Methylurolithin A dina kaayaan cGMP.

Spanduk cofttek

Mésér bubuk Urolithin

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan Urolithin A, maka ieu mangrupikeun pituduh anu anjeun peryogikeun; mastikeun Anjeun maca sakabeh 24 FAQs.

Hayu urang ngamimitian:

Naon ari Urolithins?

Urolithins mangrupakeun turunan atanapi metabolit komponén asam ellagic sapertos ellagitannins. Komponén kimia ieu dimetabolismena tina asam ellagic-turunan ku usus mikrobiota.

(1)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Kusabab flora peujit penting pisan pikeun produksi urolithin, jumlah urolithin anu dihasilkeun dina awak gumantung kana jinis organisme dina flora, organisme anu paling penting anu ngagaduhan gugus leptum Clostridium. Dilaporkeun yén jalma anu gaduh mikrobiota beunghar dina anggota grup ieu ngahasilkeun jumlah urolithin anu nyata langkung ageung tibatan anu ngagaduhan flora usus anu sanés sapertos Bacteroides atanapi Prevotella.
Urolithins ogé dihasilkeun tina punicalagin dina peujit, persis sapertos ellagitannins, teras dikaluarkeun dina cikiih. Pikeun mariksa produksi urolithin dina awak, kadar na kedah dipariksa dina emih tina jalma anu parantos ngonsumsi tuangeun asam ellagic atanapi suplemén sareng urolithins salaku bahan utami. Urolithin, sakali dina plasma, tiasa dideteksi dina bentuk glukuronida.
Urolithin sacara alami sayogi dina sababaraha tuangeun, sanaos henteu sadayana molekul urolithin tiasa diturunkeun tina tuangeun. Sakali kadaharan anu beunghar asam ellagic parantos dicerna, éta gumantung kana flora usus pikeun ngarecah ellagitannins sareng punicalagin salajengna janten metabolit panengah sareng produk akhir; molekul urolithin.
Molekul ieu nembé janten popularitas sareng terus naék salaku suplemén superfood kusabab anti tumor, anti sepuh, anti radang, sareng autofagy-inducing benefit na. Sumawona, molekul urolithin khusus pakait sareng tingkat énergi anu ningkat sabab pangaruhna ageung kana kaséhatan mitokondria. Produksi énergi dina awak mangrupikeun prosés anu lumangsung dina mitokondria, sareng ningkatkeun fungsi organél ieu mangrupikeun salah sahiji seueur fungsi Urolithins.

Molekul Terkenal tina Urolithin

Urolithins ngarujuk sacara koléktif kana molekul anu béda-béda anu kalebet kulawarga urolithin tapi ngagaduhan formula kimia anu béda, nami IUPAC, struktur kimia, sareng sumber. Sumawona, molekul ieu ngagaduhan seueur kagunaan sareng manpaat dina awak manusa sareng karana diiklankeun sacara béda dina bentuk suplemén.
Urolithin, sanggeus panalungtikan éksténsif, dipikanyaho ngarecahna kana molekul handap dina awak, sanajan teu loba anu dipikawanoh ngeunaan unggal molekul husus: ●Urolithin A (3,8-Dihydroxy Urolithin)
● Urolithin A glukuronida
● Urolithin B (3-Hydroxy Urolithin)
● Urolithin B glukuronida
● Urolithin D (3,4,8,9-Tetrahydroxy Urolithin)
Urolithin A sareng Urolithin B, anu langkung dikenal salaku UroA sareng UroB masing-masing, nyaéta metabolit terkenal Urolithins dina awak. Dua ieu ogé molekul anu ayeuna dianggo dina suplemén sareng bubuk ngagantian tuang.

(2)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Sakali dina getih, Urolithin A hadir salaku Urolithin A glukuronida, sareng Urolithin B tiasa dideteksi salaku Urolithin B glukuronida. Kusabab ieu, dipercaya yén aranjeunna gaduh épék anu sami sareng anu sateuacanna sapertos dina panilitian vivo teu dimungkinkeun ku urolithins. Kurangna studi in vivo nyusahkeun pikeun nganilai naha éta UroA sareng UroB glukuronida ngagaduhan pangaruh anu béda ti UroA sareng UroB nyalira.
Urolithin A ngagaduhan turunan sanés anu tiasa kauninga dina getih, nyaéta, Urolithin A sulfat. Sadaya turunan ieu ngalaksanakeun fungsina dina getih sareng teras diberesihan tina sistem ngalangkungan cikiih.
Urolithin D mangrupikeun molekul penting anu diproduksi ku épék mikrobiota usus, tapi, henteu seueur anu dipikanyaho ngeunaan épékna sareng kagunaan poténsial. Ayeuna, éta henteu dianggo dina suplemén atanapi penggantian tuangeun, teu sapertos pasanganna, UroA sareng UroB. Sumawona, sumber diet Urolithin D henteu dipikanyaho

Paket Inpormasi Bubuk Urolithin

Urolithin A henteu sayogi sacara alami tina sumber kadaharan sareng kagolongkeun kana kelompok sanyawa anu dikenal salaku benzo-coumarins atanapi dibenzo-α-pyrones. Sabenerna dimetabolismena tina ellagitannins ka Urolithin A 8-Methyl Ether sateuacan diteruskeun deui kana Urolithin A. Produk akhir ieu sayogi dina seueur di pabrik pabrik urang dina bentuk bubuk Urolithin A. Bubuk MethylUrolithin A ogé sayogi kanggo dipésér kalayan seueur upami diperyogikeun.
Urolithin A henteu sayogi dina tingkat anu sami, bahkan kalayan tingkat konsumsi anu sami sateuacanna, di jalma anu béda kusabab éta sadayana gumantung kana kagiatan mikrobiota usus. Metabolisme Urolithin A dipercaya ngabutuhkeun Gordonibacter urolithinfaciens sareng Gordonibacter pamelaeae tapi sababaraha urang anu masih nunjukkeun pangaruh minimal kana pangaruh molekul.

(3)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Urolithin A ngagaduhan ciri khusus anu ngajantenkeunana menonjol tina komponén sanés, sapertos anu disebatkeun dina tabel di handap ieu.
CAS Jumlah 1143-70-0
purity 98%
ngaran IUPAC 3,8-Dihydroxybenzo [c] kromen-6-hiji
sinonim 3,8-dihydroxy-6H-dibenzo (b, d) pyran-6-hiji; 3,8-DIHYDRO DIBENZO- (B, D) PYRAN-6-ONE; 3, 8-Dihydroxy-6H-benzo [c] chromen-6-hiji; Pigura Castoreum I; Urolithin A; 6H-Dibenzo (B, D) pyran-6-hiji, 3,8-dihydroxy-; 3,8-dihydroxy-6H-dibenzopyran-6-hiji); urolithin-A (UA; 3,8-dihydroxy-6H-dibenzo (b, d) pyran-6-one
Formula molekular C13H8O4
Beurat molekul 228.2
lebur Point > 300 ° C
InChI Key RIUPLDUFZCXCHM-UHFFFAOYSA-N
wujud padet
katingalian Bubuk Konéng Ringan
Satengah hirup Teu dipikanyaho
kaleyuran Larut di DMSO (3 mg / mL).
Kondisi Storage Poe ka Minggu: Di kamar anu poek sareng garing di 0 - 4 derajat C Bulan-taun ka taun: Dina Freezer, jauh tina cairan -20 derajat C.
aplikasi Diét dianggo salaku gaganti tuangeun sareng suplemén

Paket Inpormasi Bubuk Urolithin B

Urolithin B mangrupikeun sanyawa fenolik anu parantos mimiti diproduksi sacara massal ti bulan Januari 2021. Éta tiasa diala ku tuang sababaraha tuangeun anu sumber alami ellagitaninin anu tiasa dimetabolismikeun janten Urolithin B. Éta parantos kapendak janten kuat sanyawa anti sepuh anu anjeun tiasa ngagaleuh seueur dina bentuk bubuk Urolithin B.

(4)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Béda sipat bubuk Urolithin B anu sayogi di perusahaan pabrik urang didadarkeun di handap ieu:
CAS Jumlah 1139-83-9
purity 98%
ngaran IUPAC 3-Hydroxy-6H-dibenzo [b, d] pyran-6-one
sinonim AURORA 226; Urolithin B; AKOS BBS-00008028; 3-hidroksi urolithin; 3-hydroxy-6-benzo [c] chromenone; 3-hydroxybenzo [c] chromen-6-hiji; 3-Hydroxy-benzo [c] chromen-6-hiji; 3-HYDROXY-6H-DIBENZO [B, D] PYRAN-6-ONE; 6H-Dibenzo (b, d) pyran-6-one, 3-hydroxy-; 3-Hydroxy-6H-benzo [c] chromen-6-hiji AldrichCPR
Formula molekular C13H8O3
Beurat molekul 212.2 g / mol
lebur Point > 247 ° C
InChI Key WXUQMTRHPNOXBV-UHFFFAOYSA-N
wujud padet
katingalian Bubuk coklat cahya
Satengah hirup Teu dipikanyaho
kaleyuran Bisa leyur dina 5mg / mL nalika dihaneutan, cairan anu jelas
Kondisi Storage 2-8 ° C
aplikasi Suplemén anti-oksidan sareng Pro-oksidan kalayan kagiatan éstrogén.
Salain ti molekul utama ieu Urolithins anu dibentuk salaku akibat tina perbuatan flora usus, aya sababaraha molekul anu janten panengah nalika ngarusak prékursor. Panengah ieu kalebet:

(5)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
● Urolithin M-5
● Urolithin M-6
● Urolithin M-7
● Urolithin C (3,8,9-Trihydroxy urolithin)
● Urolithin E (2,3,8,10-Tetrahydroxy urolithin)
Henteu seueur anu dipikaterang perkawis panengah ieu dugi ka ayeuna, nanging, panilitian salajengna gaduh kamungkinan mendakan manpaat sareng kagunaan molekul Urolithin ieu.
 

Kumaha Karya Urolithins?

Urolithins, sapertos sanyawa sanés anu dianggo dina suplemén, mangaruhan organ sareng sistem anu béda dina awak, pikeun ngahasilkeun épék anu nguntungkeun. Mékanisme tindakan Urolithins, duanana A sareng B, tiasa dibagi kana genep cabang utama, sareng masing-masing cabang berpotensi ngahasilkeun sababaraha manpaat.
● Pasipatan Antioksidan
Mangpaat utama ngagaduhan sipat antioksidan nyaéta ngirangan setrés oksidatif dina awak. Setrés oksidatif ngarujuk kana setrés dina sél sareng jaringan dina awak salaku hasil tina réaksi kimia anu ngahasilkeun sanyawa teu stabil, ogé katelah radikal bébas. Radikal bébas ieu ngagaduhan poténsi salajengna pikeun ilubiung dina réaksi kimia volatil dina awak, hasil sampingan anu ngaruksak sél sareng jaringan.
Urolithins neken setrés oksidatif ieu, anu ngakibatkeun ngahambat tatu sél sareng ningkatkeun kamungkinan salamet sél. Épék ieu dimungkinkeun ngaliwatan réduksi produksi Spéksi Oksigén Réaktif intrasél (iROS), anu mangrupikeun jinis radikal bébas. Sumawona, sipat antioksidan tina Urolithin A sareng Urolithin B ogé timbul ku ngirangan éksprési subunit NADPH oksidase, anu penting pisan pikeun réaksi kimia hasilna setrés oksidatif.

(6)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Pikeun ngahasilkeun sipat antioksidan, Urolithins ogé ningkatkeun éksprési antioksidan heme oxygenase-1 ngalangkungan jalur sinyal Nrf2 / ARE. Ieu ngabantuan aranjeunna henteu ngan ukur ngirangan sanyawa anu ngabahayakeun tapi ogé ningkatkeun énzim anu saé anu ngamajukeun sipat antioksidan.
Urolithins, nalika dipasihkeun ka beurit kalayan karusakan otak anu diinduksi LPS, ngahambat aktivasina microglial, atanapi dina istilah anu langkung saderhana, pembentukan parut sareng peradangan anu bakal ningkatkeun résiko karusakan otak permanén. Épék urolithin ieu dipercaya mangrupikeun campuran sipat antioksidan sareng sipat anti radang.
● Pasipatan Anti Peradangan
Sipat anti radang Urolithins mangrupikeun salah sahiji alesan utami pikeun naékna terkenal di dunya suplemén. Mékanisme anu ngalantarankeun sanyawa ieu, khususna Urolithin A, Urolithin B, sareng bentuk glukuronida na, benten lega sareng ngahasilkeun hasil anu sami-sami bénten.
Pangaruh anti radang Urolithin A sareng Urolithin B ngagaduhan mékanisme anu sami sareng Narkoba Anti-radang Non-Steroidal atanapi NSAID sapertos Ibuprofen sareng Aspirin. Urolithins dipikanyaho ngagaduhan pangaruh ngahambat kana produksi PGE2 sareng ungkapan COX-2. Nalika NSAID ngahambat éksprési duanana COX 1 sareng COX 2, tiasa dicindekkeun yén Urolithins gaduh pangaruh anti radang anu langkung selektif.
Sipat anti radang Urolithins parantos kabuktosan henteu ngan ukur ngalawan peradangan dina awak tapi ogé tiasa ngabalikeun karusakan anu dilakukeun ka organ salaku hasil peradangan jangka panjang anu nyababkeun gagal organ. Dina panilitian anyar anu dilakukeun dina modél sato, éta mendakan yén konsumsi urolithin ngagaduhan kamampuan pikeun mitigasi nefrotoksisitas anu diinduksi ku ubar ku ngahambat pati sél ginjal sareng peradangan.

(7)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Kapanggih yén bubuk urolithin A, dibéré sacara lisan, ngagaduhan pangaruh ngahambat kana jalur peradangan sareng cascade proapoptotic, ku alatan éta, mayungan fungsi ginjal. Sipat-sipat ieu Urolithin A sareng urolithin sanés nunjuk ka masa depan dimana sanyawa ieu tiasa dianggo ubar babarengan sareng panggunaan na ayeuna salaku suplemén.
● Pasipatan Anti-karsinogenik
Urolithins dipercaya anti-karsinogenik kusabab kamampuanna gaduh pangaruh sapertos panangkepan siklus sél, hambatan aromatase, induksi apoptosis, suprési tumor, promosi autofagy, sareng sénsénsi, régulasi transkripsi oncogenes, sareng reséptor faktor pertumbuhan. Épék ieu, upami teu aya, tiasa nyababkeun tumuhna sél kanker. Fitur pencegahan Urolithins parantos kabuktosan, khususna pikeun kanker prostat sareng kanker usus besar, kalayan seueur panaliti rally pikeun panggunaan Urolithins salaku pangobatan pencegahan poténsial pikeun kanker prostat.
Hiji panilitian anu dilakukeun di 2018 nalungtik épék Urolithin dina jalur mTOR kalayan tujuan pikeun milarian pilihan pangobatan pikeun kanker pankreas. Kanker pankreas dikaitkeun sareng tingkat kematian tinggi, tapi panilitian anyar nunjukkeun yén Urolithin tiasa henteu ngan ukur ningkatkeun tingkat salamet tapi ogé ngahambat cangkok sél tumor kana bagéan awak anu sanés, hasilna metastasis. Urolithin A diulik sacara khusus sareng hasilna dibandingkeun sareng hasil anu dihasilkeun ku rézim pangobatan standar. Disimpulkeun yén Urolithin A ngahasilkeun hasil anu langkung saé nalika dianggo pikeun ngatur kanker pankreas, dina dua kaayaan; nalika dianggo nyalira atanapi nganggo rencana pangobatan standar.
Kalayan panilitian salajengna, manpaat Urothilins panginten tiasa ngandung perlakuan kanker pankreas ogé.
● Pasipatan Antibakteri
Urolithins dipikaterang ku sipat antibakteri na aranjeunna ngagaduhan pangaruh ieu ku ngahambat saluran komunikasi mikroorganisme, henteu ngamungkinkeun aranjeunna bergerak atanapi ngainfeksi sél. Éta ogé dipercaya ngagaduhan sipat antijamur, sanaon mékanismeu anu pasti henteu acan jelas.
Aya dua patogén anu Urolithins gaduh pangaruh pambatesan khususna kuat, ngahasilkeun panyalindungan pikeun awak manusa. Patogén ieu mangrupikeun mikroba malaria sareng Yersinia enterocolitica, kalayan duanana nyababkeun inféksi parah di manusa. Mékanisme anu mana Urolithins ngagaduhan sipat antibakteri paduli organisme na sami.
● Pasipatan Anti Éstrogén sareng Éstrogén
Éstrogén mangrupikeun hormon penting dina awak awéwé, sareng turunna tingkat na aya hubunganana sareng gejala sapertos siram, panas panas, sareng turunna massa tulang. Dibikeun pentingna hormon, masuk akal yén gaganti anu keur aktip dipilarian. Nanging, hormon éksogénis gaduh efek samping anu tangtu anu ngagunakeunna teu pikaresepeun.

(8)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Nanging, Urolithin A sareng Urolithin B ngagaduhan struktur anu sami sareng éstrogén endogén sareng pangirut pikeun reséptor estrogen dina awak. Urolithin A ngagaduhan hubungan anu langkung kuat, utamina pikeun reséptor alfa dibandingkeun sareng reséptor béta. Sanaos duanana sanyawa ieu ngagaduhan kamiripan struktural sareng éstrogén, urolithin gaduh sipat éstrogén sareng anti éstrogénon, henteu sapertos éstrogén endogén.
Dualitas tina pangaruh Urolithins ieu ngajantenkeun aranjeunna mangrupikeun pilihan pangobatan poténsial pikeun gangguan-gangguan tinangtu anu timbul nalika éstrogén éstrogén dirawat pikeun ngubaran gejala kakurangan éstrogén.
● Sambungan Glikasi Protéin
Glikasi protéin mangrupikeun prosés dimana molekul gula kabeungkeut kana protéin. Prosés ieu ditingali nalika sepuh atanapi salaku bagian tina gangguan tangtu. Urolithins ngahambat tambihan gula, maka nyababkeun épék anti glikasi. Sumawona, aranjeunna ngahambat formasi hasil glikasi anu maju, akumulasi anu mangrupikeun léngkah patofisiologis anu penting dina pamekaran diabetes.
 

Mangpaat Urolithins

Urolithins gaduh mékanisme tindakan anu béda pikeun ngahasilkeun kauntungan pelindung anu béda dina awak manusa. Bubuk Urolithin A sareng bubuk Urolithin B ngabantosan ngadamel suplemén anu kasohor kusabab manpaat bahan utama. Sadaya manpaat tina sanyawa kimia ieu dirojong ku bukti ilmiah, malahan dilakukeun panilitian salajengna pikeun ngadukung ditambahan Urolithins dina pedoman pikeun ngarawat sababaraha gangguan.
Mangpaat sanyawa ieu, dumasar kana mékanisme anu parantos didadarkeun di luhur, kalebet:
● Pasipatan Antioksidan
Urolithins diekstraksi tina sababaraha tuangeun ellagitannins-euyeub anu dirina katelah euyeub ku antioksidan. Sumber pangan anu paling umum pikeun ellagitannins sareng asam ellagic nyaéta dalima, sareng éta ogé sumber antioksidan anu saé. Nanging, penting pikeun ngabédakeun upami sipat antioksidan tina sumber tuangeun sareng urolithin sami atanapi upami hiji gaduh poténsi langkung luhur tibatan anu sanés.
Panilitian awal Urolithin A sareng Urolithin B nunjukkeun yén épék antioksidan tina ieu 42 kali langkung handap tina buahna nyalira, janten nunjukkeun yén sanyawa kimia ieu moal ngajantenkeun bahan anu hadé pikeun suplemén.
Nanging, panilitian anyar kalayan metode analisis anu béda nunjukkeun yén Urolithin A sareng B duanana cekap épisién sareng ngagaduhan sipat antioksidan anu kuat anu bakal merangan pangaruh setrés oksidatif. Nalika metode analisa anu sami dianggo pikeun diajar sadaya urolithin kanggo ningali anu mana paling kuat, Urolithin A menonjol. Hasilna teras diréproduksi dina panilitian anu sami sareng Urolithin A anu mingpin potency, deui.

(9)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Nyatana, salah sahiji studi difokuskeun pikeun nganilai sipat antioksidan tina sanyawa kimia ieu ku uji kamampuanna ngalawan stres oksidatif. Pikeun kaperluan panilitian ieu, panaliti ngainduksi setrés dina sél neuronal sareng nalika kakeunaan Urolithins, khususna Urolithin B, aranjeunna perhatoskeun turunna setrés anu parna sareng paningkatan sél neuronal.
● Pasipatan Anti Peradangan
Sipat anti radang Urolithins ngahasilkeun sababaraha manpaat, sadayana parantos kabuktosan sacara ilmiah.
1. Pangaruh antimalaria
Ubar buatan pikeun perawatan malaria anu seueur dianggo di padesaan anu tangtu ngalibatkeun panggunaan Dalima. Panaliti nyobian ngartos pangaruh positip tina ubar ieu dina pengobatan malaria ku ngaitkeun hasilna sareng pangaruh Urolithins dimetabolismeu dina usus tina dalima.
Panilitian dilakukeun pikeun diajar pangaruh Urolithins dina ngubaran malaria ku ngalaan sél monositik anu katépaan ka Urolithins. Panilitian ieu mendakan yén sanyawa kimia ngahambat pelepasan MMP-9, anu mangrupikeun metalloproteinase penting dina pamekaran sareng pathogenesis malaria. Penghambatan sanyawa ngahambat malaria janten patogén dina awak, ku sabab éta dipercaya ngagaduhan pangaruh antimalaria.
Hasil panilitian ogé nunjukkeun yén Urolithins ngahambat éksprési mRNA tina patogén malaria, hasilna ngahambat deui kamampuan mikroorganisme pikeun nyababkeun inféksi. Hasil tina panilitian ieu ngabuktikeun yén épék nguntungkeun tina pangobatan buatan bumi kalebet dalima kusabab pangaruh urolithin.
2. Pangaruh kana Sél Endothelial
Atherosclerosis mangrupikeun kaayaan umum anu nyababkeun hinaan jantung sareng infarki miokardial. Dua faktor umum dina pamekaran atérosklerosis nyaéta disfungsi endotel sareng peradangan. Panilitian anyar parantos nyobian ngabuktikeun yén pasipatan anti radang Urolithin tiasa tiasa nyegah disfungsi endotel, sareng ku kituna, ngatur pembentukan atérosklerosis sareng pamekaran.
Urolithin A dipanggihan ku panaliti ngagaduhan tindakan anti radang pangluhurna diantara sadayana urolithin. Panilitian anyar fokus kana sél éndothelial manusa anu diinkubasi ku LDL teroksidasi, prasarat pikeun pembentukan aterosklerosis, sareng konséntrasi anu béda tina Urolithin A. Panaliti mendakan yén Urolithin A ngahambat sintase nitrat oksida sareng ngirangan éksprési I-CAM, anu nyababkeun ngirangan peradangan sareng turun kamampuan sél, khususna monosit pikeun taat kana sél éndothelial, masing-masing. Pangirut patuh monositis ngirangan disfungsi endotel.
Sumawona, Urolithin A mendakan ngirangan éksprési faktor tumor nekrosis α, interleukin 6, sareng endothelin 1; sadayana sitokin pro-radang.
3. Pangaruh kana Fibroblasts di Kolon
Kolon kakeunaan patogén éksogen sareng komponén diet anu ngajantenkeun rentan kana peradangan, anu dina jangka panjang tiasa nyababkeun sababaraha masalah kaséhatan. Salaku Urolithin A sareng Urolithin B dihasilkeun ku flora peujit, penting pikeun terang épék na di tempat munggaran dina awak aranjeunna kabentuk.
Pikeun diajar pangaruh Urolithins dina sél kolon sareng fibroblast, panaliti ngalaksanakeun percobaan dimana fibroblast kakeunaan sitokin pro-radang teras ka Urolithins. Sakumaha didadarkeun di luhur, éta mendakan yén Urolithins ngahambat adési monosit sareng hijrah fibroblast pikeun ngahambat peradangan dina titik.
Sumawona, kauninga yén Urolithins ngahambat aktivasina faktor NF-κB, anu penting pikeun pangaturan peradangan. Nyatana, panaliti yakin yén ieu mangrupikeun faktor utama anu nyababkeun sipat anti radang urolithins.
● Pasipatan Anti-karsinogenik
Urolithin aya hubunganana sareng sipat anti kanker, sareng mékanisme sipat ieu disebatkeun di luhur. Nanging, manpaat tina sipat ieu disebatkeun dihandap:
1. Perlindungan tina Kangker Prostat
Deteksi Urolithins dina awak biasana dilakukeun boh ngagunakeun getih atanapi cikiih; Nanging, aranjeunna tiasa dideteksi dina titik kolon lalaki sareng bikang sareng kelenjar prostat lalaki.
Salaku hasil tina papanggihan ieu, panaliti nyobian pikeun ngaji naha manpaat tina sanyawa kimia katingali dina kelenjar prostat sapertos aranjeunna aya dina titik. Maka, aya panilitian anu dirancang, hasilna ngabuktikeun yén Urolithins ngagaduhan pangaruh pelindung dina kelenjar prostat.
Kapanggih yén Urolithin A sareng Urolithin B, sareng Urolithin C sareng Urolithin D ngahambat énzim CYP1B1 dina kelenjar prostat. Énzim ieu mangrupikeun udagan kémoterapi sareng éta pisan dihambat ku Urolithin A, dibandingkeun sareng urolithin sanés. Éta ogé ngahambat CYP1A1, tapi konsentrasi urolithin anu langkung luhur diperyogikeun pikeun ngahasilkeun pangaruh éta.
Panilitian anu sanés dilakukeun pikeun diajar épék pelindung prostat Urolithins. Éta mendakan yén Urolithin A ngagaduhan pangaruh anti kanker dina kanker prostat ngalangkungan duanana, p53 gumantung sareng p53 mandiri.
2. Sambatan Topoisomerase 2 sareng CK 2
Urolithins gaduh sipat anti kanker ku cara ngahambat sababaraha jalur molekular anu langsung atanapi henteu langsung ngahasilkeun hambatan tumuh kanker. Énzim CK2 mangrupikeun énzim anu penting anu ilubiung dina jalur molekular sapertos kitu, kalayan fungsina anu utama pikeun ngamajukeun peradangan sareng kanker.
Urolithins ngahambat jalur anu béda pikeun ngahontal énzim dimana-mana, CK2 antukna ngahambat pangaruhna, sapertos sipat anu ngadorong kanker. Urolithin A parantos kabuktosan janten sambetan CK2 anu kuat, dina silico.
Nya kitu, hambatan Topoisomerase 2 dipercaya ngagaduhan épék anti kanker. Nyatana, mékanisme ieu dianggo ku agén kémoterapi sapertos Doxorubicin. Dina panilitian anyar, mendakan yén Urolithin A langkung kuat tibatan Doxorubicin dina ngahambat Topoisomerase 2, ku sabab éta, nambihan tambihanna kana pedoman anu ayeuna pikeun pengobatan kanker anu tangtu.
● Pasipatan Antibakteri
Sipat anti baktéri Urolithins gumantung kana Korupsi Pangirangan Pencegah anu nyandak kamampuan mikroorganisme pikeun komunikasi, mindahkeun, sareng ngabentuk faktor virulénsi. Mangrupikeun mékanisme anu penting pikeun salamet baktéri, sareng ngahambat ku Urolithins tiasa ngabahayakeun pikeun mikroorganisme.
Harta anti-baktéri utama Urolithin nyaéta kamampuanna nangtayungan peujit tina katumbuhan Yersinia enterocolitica. Nyatana, Urolithins aya hubunganana sareng modulasi tina usus usus, flora anu sami anu tanggel waler pikeun ngahasilkeunana. Ieu penting pisan sabab ngan ukur organisme khusus dina flora anu tiasa ningkatkeun produksi Urolithins.
● Pasipatan Anti Éstrogén sareng Éstrogén
Urolithins ngariung kana reséptor Éstrogén sareng ngahasilkeun duanana, sipat éstrogén sareng anti éstrogén. Ieu ngajantenkeun calon anu hadé pikeun Modulator Reséptor éstrogén Selektif atanapi SERMs, mékanisme utami anu ngagaduhan pangaruh positip dina hiji daérah awak sareng épék panghambat dina daérah sanés awak.
Dina salah sahiji panilitian anu dilakukeun dina pangaruh urolithin dina reséptor éstrogén, mendakan yén aranjeunna, khususna urolithin A, ngahambat éksprési gén sél kanker endometrial ER-positip, ngahasilkeun penekanan kanker endometrial. Hypertrophy endometrial mangrupikeun efek samping umum tina éstrogén éksogen dina post neoplasia sapertos awéwé anu nyandak terapi gaganti hormon, sareng panggunaan urolithins dipercaya ngagaduhan pangaruh pelindung dina éndométrium. Nanging, panilitian salajengna kedah dilakukeun sateuacan Urolithins tiasa janten pangobatan SERM salajengna.
● Sambungan Glikasi Protéin
Ayana produk tungtung glikasi canggih mangrupikeun ciri hiperglikemia anu nyababkeun jalma-jalma kaserang kardiovaskular anu aya hubunganana sareng diabetes atanapi bahkan panyakit Alzheimer. Urolithin A sareng Urolithin B parantos nunjukkeun pangaruh anti glikasi anu nyegah penghinaan jantung sareng ngirangan résiko neurodegenerasi sacara signifikan.

(10)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Maka, hambatan glikasi protéin ku Urolithins dipercaya ngagaduhan pangaruh cardioprotective sareng neuroprotective.

Mangpaat Urolithin A khusus didadarkeun di handap ieu:

● Ningkatkeun umur hirup
Sepuh, setrés, sareng gangguan anu tangtu tiasa ngarusak mitokondria, anu penting pisan pikeun produksi tanaga normal sareng panggunaan dina awak. Sumawona, mitokondria sering disebut salaku 'pembangkit listrik sél', anu nunjukkeun pentingna pikeun fungsi normal sél. Maka, karusakan naon waé di pembangkit listrik ieu négatip mangaruhan sél sareng ngirangan umur hirupna sacara signifikan.

(11)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Urolithins nyababkeun pangaruh khusus anu dikenal salaku mitophagy anu ngamungkinkeun awak ngaleungitkeun mitokondria rusak, henteu paduli alesan karusakanana, sareng ningkatkeun umur hirup. Dumasar kana tingkat karusakan, mitokondria tiasa didaur pikeun nutrisi sareng produksi énergi.
● Neuroprotective
Sakumaha didadarkeun di luhur, urolithins gaduh sipat anti radang sareng sipat ieu anu ngamajukeun pembentukan sél neuron dina uteuk, anu ngagaduhan pangaruh positip dina kognisi sareng ingetan ingetan. Sumawona, Urolithin A ngajaga ngalawan neurodegeneration ditingali ku panyakit Alzheimer, janten pangaruh neuroprotective.
● Nyegah Kanker Prostat
Urolithin A ngagaduhan sipat anti kanker tapi aranjeunna tiasa ditingali dina kasus kanker prostat, kalayan sababaraha studi ngamajukeun panggunaan dalima sareng sumber-sumber Urolithins sanés pikeun pengobatan kanker Prostat.
● Ngubaran obesitas
Urolithin A gaduh épék anti-obesitas sabab henteu ngan ngahambat akumulasi sél gajih dina awak tapi ogé ngahambat spidol anu tanggung jawab adipogenesis. Dina panilitian anu dilakukeun dina modél sato, mendakan yén Urolithin A ngagaduhan pangaruh anu luhur dina T3 hormon tiroid, anu ngahasilkeun kanaékan pengeluaran énergi dina beurit. Ieu nyababkeun thermogenesis sareng nyababkeun gajih coklat lebur, sedengkeun gajih bodas diinduksi kana warnaan.

(12)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Dina panilitian anu sami, éta mendakan yén URolithin A ngagaduhan pangaruh pencegahan obesitas bahkan dina beurit anu tuangeun panganan anu gajih tinggi. Ieu nunjukkeun jangji anu hébat dugi ka obesitas sareng peneliti anu nyebat aplikasi manusa tina papanggihan ieu tiasa berpotensi nganggo sanyawa ieu pikeun merangan pandemi obesitas.

Mangpaat Urolithin B nyaéta sapertos dihandap:

● Cegah kaleungitan otot
Urolithin B ngabagi sababaraha kauntungan Urolithin A tapi ngagaduhan hiji kauntungan khusus, ngan ukur unik pikeun dirina. Urolithin B dipikanyaho pikeun nyegah kaleungitan otot dina kaayaan fisiologis sareng patologis. Sumawona, éta ngamajukeun pertumbuhan otot rangka ku cara ningkatkeun sintésis protéin dina otot.

(13)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Éta ogé ngagaduhan pangaruh preventif dina atrofi otot sakumaha katingal dina panilitian anu dilakukeun dina beurit anu ngalaman saraf sciatic na dipegatkeun. Ieu bakal nyababkeun atrofi otot tapi beurit ditanamkeun sareng pompa mini osmotic anu teras-terasan masihan aranjeunna Urolithin B. Éta mendakan yén beurit ieu gaduh jalur ubiquitin-proteasome na diteken, anu nyababkeun kurangna jelas atrofi otot sanaos bagian saraf sciatic .
 

Dosis Urolithins

Urolithins diturunkeun tina sanyawa alami sareng supleménna dianggap ditoleransi kalayan teu aya reporter toksikitas. Nanging, penting pikeun diémutan yén sanyawa ieu masih dina panilitian sareng ngagaduhan wates dosis anu kedah diturut.
● Urolithin A
Saatos panilitian anu éksténsif ngeunaan manpaat Urolithin A, aya sababaraha studi panilitian anu dilakukeun pikeun meunteun dosis anu leres tina sanyawa kimia ieu. Panilitian nyerep, Intisari, Métabolisme, sareng Éliminasi dilakukeun pikeun nganalisis fitur tina sanyawa.
Panilitian dibagi kana dua, gumantung kana jumlah dinten, sareng mendakan yén ulikan 28 dinten kalayan 0, 0.175, 1.75, sareng 5.0% Urolithin A dicampur dina diét sareng diajar 90 dinten kalayan 0, 1.25, 2.5, sareng 5.0% Urolithin Campuran dina diet henteu nunjukkeun parobihan dina parameter klinis, kimia getih, atanapi hematologi, sareng henteu nunjukkeun mékanisme toksik khusus. Duanana studi ngagaduhan dosis pangluhurna anu diuji dina 5% UA ku beurat dina diet anu nyababkeun dosis anu handap; 3451 mg / kg BW / dinten di lalaki sareng 3826 mg / kg BW / dinten di awéwé dina 90-dinten diajar lisan.
Urolithin B
Sarupa sareng Urolithin A, Urolithin B diulik sacara éksténsif pikeun meunteun dosis anu sampurna. Sanaos penting pikeun dicatet yén studi difokuskeun kana dosis aman pikeun ngahontal kanaékan otot anu optimal. Dosis ieu dipendakan 15uM, pikeun duanana jenis kelamin, henteu paduli beuratna.
● Urolithin A 8-Methyl Ether
Sanyawa ieu dianggo ogé, utamina kusabab mangrupikeun panengah nalika produksi Urolithin A. Nanging, henteu cekap panilitian parantos dilakukeun pikeun dosis anu pas pikeun ditangtoskeun pikeun Urolithin khusus ieu.
 

Sumber Dahareun Urolithins

Urolithins henteu kapendak sacara alami dina sumber katuangan anu mana waé, tapi, éta kapanggih salaku ellagitannins. Tanin ieu dibagi jadi asam ellagic, anu salajengna dimetabolismikeun janten Urolithin A 8-Methyl éter, teras kana Urolithin A, sareng pamustunganana, Urolithin B. Kadaharan anu euyeub ku Urolithins nyaéta:
Sumber tuangeun Asam Ellagic
Bungbuahan (mg / 100g beurat seger)
Blackberries 150
Buah prambus hideung 90
Boysenberry 70
Cloudberry 315.1
dalima > 269.9
Buah prambus 270
Naros pingping 109.6
Strawberries 77.6
Macét Stroberi 24.5
Buah prambus konéng 1900
Kacangan (mg / g)
Pecans 33
walnuts 59
Minuman (mg / L)
Jus Delima 811.1
Kognak 31-55
Anggur beureum umur-umur 33
Wiski 1.2
Sikina (mg / g)
Buah prambus hideung 6.7
Buah prambus beureum 8.7
Boysenberry 30
buah manggah 1.2
Sakumaha ditingali dina tabél, Cloudberry mangrupikeun buah anu ngagaduhan Ellagitannins pangluhurna sareng asam Ellagic, kalayan Dalima salaku detik anu caket. Jus Delima, Nanging, saleresna mangrupikeun sumber anu langkung kuat, ampir tilu kali langkung kuat ti Cloudberry.
Penting pikeun dicatet yén eusi asam ellagic dina sumber diet henteu sami sareng jumlah urolithin anu sami dina awak. The bioavailability tina URolithins gumantung pisan kana mikrobiota usus unggal jalma.
 

Naha Kudu Anjeun Mésér Ti Pabrik Pabrik Kami?

Bubuk Urolithin A sareng Urolithin Bubuk B sayogi seueur, di pabrik pabrik urang anu ngahijikeun produksi, panilitian, pamekaran, sareng penjualan suplemén sapertos kitu. Produk kami didamel nganggo presisi ekstrim pikeun nuturkeun sadaya tungtunan kaamanan, anu mastikeun kualitas luhur sareng kasalametan produk akhir. Sadaya produk ditalungtik sateuacan diamankeun sareng diuji sacara tuntas nalika sareng saatos produksi pikeun minuhan standar kualitas anjeun.
Saatos produksi, produk diuji di laboratorium kami sakali deui pikeun mariksa kualitas, poténsi, sareng kaamanan bubuk Urolithin sareng produk sanés. Sakali siap disebarkeun, produkna dipak sareng disimpen dina fasilitas anu pas, dina suhu anu pas bari nuturkeun sadaya padoman pikeun ngajamin yén produk anu saé dugi ka anjeun. Bubuk urolithin henteu kakeunaan sinar panonpoé nalika ngangkut, bungkus, atanapi disimpen sabab tiasa ngarusak produk akhir.

(14)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna
Meuli bubuk Urolithin A sareng bubuk Urolithin B ti pabrik pabrik kami ngajamin produk anu saé kalayan harga anu sangat terjangkau.

Naon ari Urolithin A?

Urolithin A (UA) diproduksi sacara endogen ku baktéri peujit manusa anu kakeunaan sanyawa polifenol dietary anu kalebet asam ellagic (EA) sareng ellagitannins (ET), sapertos punicalagin. prékursor polifenol ieu loba kapanggih dina bungbuahan (dalima jeung berries tangtu) jeung kacangan (walnuts jeung pecans).

Kumaha Urolithin dianggo?

Urolithin A (UA) Nyaéta Sanyawa Diturunkeun Mikrobiom Gut sareng Mangpaat Kaséhatan pikeun Sepuh sareng Panyakit. Sababaraha produk dietary ngandung polifenol alam ellagitannins (ETs) jeung asam ellagic (EA). ... Sakali diserep, UA dampak positif mitokondria sarta kaséhatan sélular dina kaayaan nu patali jeung umur jeung panyakit.

Buah naon anu ngandung Urolithin A?

Sumber ellagitannins nyaéta: dalima, kacang, sababaraha buah beri (raspberry, strawberry, blackberry, cloudberry), téh, anggur muscadine, seueur buah tropis, sareng anggur anu atos lami (tabel di handap).

Urolithin dianggo pikeun naon?

The Gut microbiota metabolizes asam ellagic hasilna formasi urolithins bioaktif A, B, C, sarta D. Urolithin A (UA) mangrupakeun métabolit Gut paling aktif tur éféktif jeung tindakan minangka potent anti radang jeung agén anti-oxidant.

Naon mangpaat Urolithin?

Urolithin A induces mitophagy sarta prolongs lifespan di C. elegans sarta ngaronjatkeun fungsi otot dina rodénsia.

Pangan naon anu ngandung Urolithin A?

Sumber diet urolithin A
Sajauh ieu, panalungtikan geus kapanggih yén dalima, strawberries, blackberries, camu-camu, walnuts, chestnuts, pistachios, pecans, brewed tea, sarta oaken barrel-umur wines jeung roh ngandung asam ellagic jeung / atawa ellagitannins.

(15)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna

Naon kauntungan tina Urolithin A?

Urolithin A (UA) mangrupikeun dietary alami, métabolit turunan mikroflora anu dipidangkeun pikeun merangsang mitophagy sareng ningkatkeun kaséhatan otot dina sato kolot sareng dina modél sepuh preclinical.

Kumaha urang kéngingkeun Urolithin A tina diet urang?

Urolithin A (UA) diproduksi sacara endogen ku baktéri peujit manusa anu kakeunaan sanyawa polifenol dietary anu kalebet asam ellagic (EA) sareng ellagitannins (ET), sapertos punicalagin. prékursor polifenol ieu loba kapanggih dina bungbuahan (dalima jeung berries tangtu) jeung kacangan (walnuts jeung pecans).

Naon Mitopure?

Mitopure mangrupikeun bentuk proprietary sareng murni pisan tina Urolithin A. Éta ngabantosan awak urang ngalawan turunna sélular anu aya hubunganana sareng umur ku ngarevitalisasi generator listrik di jero sél urang; nyaéta mitokondria urang. ... Urolithin A ngaronjatkeun fungsi mitokondria jeung otot, nyadiakeun leuwih énergi pikeun sél.

Naha Mitopure aman pikeun konsumsi manusa?

Salaku tambahan, dina studi klinis manusa Mitopure ditangtukeun janten aman. (Singh dkk, 2017). Mitopure ogé parantos ditinjau saé ku Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA) saatos ngajukeun GRAS (umumna diakui aman).

Nalika kuring kedah nyandak Mitopure?

Kami nganjurkeun nyandak dua softgels Mitopure sapoé pikeun hasil optimal. Sanaos anjeun tiasa nyandak Mitopure iraha waé sadinten, kami nyarankeun nyandak éta sareng sarapan, sabab éta mangrupikeun protokol anu kami anggo dina uji klinis kami.

Naon suplement Urolithin?

Urolithin A (UA) Nyaéta Sanyawa Diturunkeun Mikrobiom Gut sareng Mangpaat Kaséhatan pikeun Sepuh sareng Panyakit. Sababaraha produk dietary ngandung polifenol alam ellagitannins (ETs) jeung asam ellagic (EA). Kana asupan katuangan sapertos kitu, ET sareng EA dimetabolismekeun janten UA ku mikroflora dina peujit ageung.

Urolithin A kauntungan suplement

Urolithin A ningkatkeun fungsi mitokondria sareng otot, nyayogikeun langkung énergi pikeun sél. Éta mangrupikeun sanyawa anti sepuh anu alami anu tiasa nguntungkeun saha waé anu hoyong ngajaga kaséhatan otot sacara proaktif.

Naon Urolithin B?

Urolithin B mangrupikeun urolithin, mangrupakeun jinis sanyawa fenolik anu dihasilkeun dina usus manusa saatos nyerep katuangan anu ngandung ellagitannins sapertos buah delima, strawberry, raspberry beureum, wanoja atanapi anggur beureum umur yuswa. Urolithin B kapanggih dina cikiih dina bentuk glukononida urolithin B.

(16)↗

Sumber Dipercanten

PubMed Tengah

Pangkalan data anu dihormati ti National Institutes of Health
Buka sumberna

Urolithin A kauntungan suplement

Urobolin mangrupakeun suplement nu asalna tina punica granatum (Dalima) nu geus standarisasi kana Urolithin B. Urobolin salaku suplement bisa mitigate karuksakan otot ngalaman salila latihan sengit sarta ngajaga otot ngalawan stresses ngainduksi ku diet tinggi-gajih.
 

rujukan:

  1. Totiger TM, Srinivasan S, Jala VR, dkk. Urolithin A, Sanyawa Alami Novel Pikeun Target PI3K / AKT / mTOR Pathway in Pancreatic Cancer. Mol Kangker Ther. 2019; 18 (2): 301-311. doi: 10.1158 / 1535-7163.MCT-18-0464.
  2. Guada M, Ganugula R, Vadhanam M, Ravi Kumar MNV. Urolithin A Mitigates Cisplatin-Induced Nefrotoksisitas ku ngahambat Peradangan Ginjal sareng Apoptosis dina Modél Rat Ékspérimén. J Pharmacol Exp Ther. 2017; 363 (1): 58-65. doi: 10.1124 / jpet.117.242420.
  3. Juan Carlos Espín, Mar Larrosa, María Teresa García-Conesa, Francisco Tomás-Barberán, "Pentingna Biologis Urolithins, Metabolit Asam Asam Asam Gut Mikrobatik: Bukti Sajauh Ieu", Bukti Berbasis Bukti sareng Pengobatan Alternatip, vol. 2013, Artikel ID 270418, 15 kaca, 2013. https://doi.org/10.1155/2013/270418.
  4. Lee G, Park JS, Lee EJ, Ahn JH, Kim HS. Mékanisme anti radang sareng antioksidan urolithin B dina microglia anu diaktipkeun. Phytomedicine. 2019; 55: 50-57. doi: 10.1016 / j.phymed.2018.06.032.
  5. Han QA, Yan C, Wang L, Li G, Xu Y, Xia X. Urolithin A atenuates disfungsi endothelial anu diinduksi ku ox-LDL sabagean ku modulasi jalur microRNA-27 sareng ERK / PPAR-γ. Mol Nutr Dahareun Res. 2016; 60 (9): 1933-1943. doi: 10.1002 / mnfr.201500827.